Glutenvrij

Nederlands Engels

Glutenvrij Op bijna alle Candy Tree artikelen staat het rode logo met een streep door een graanhalm. Het logo garandeert, dat alleen glutenvrije grondstoffen worden gebruikt. De productie wordt streng gescheiden. Zo wordt voorkomen, dat per ongeluk alsnog sporen van gluten in de glutenvrije producten zouden kunnen komen.

De producten worden bovendien regelmatig getest om vast te stellen dat ze inderdaad glutenvrij zijn. Je kunt het Candy Tree snoep met dit logo dus ook eten als je geen gluten verdraagt(coeliakie).

 

Let op het glutenvrije logo bij zwarte drop!
Er zijn twee versies van de zwarte drop. De zoete en zoute drop met het glutenvrije logo is gemaakt met rijstbloem. De overige zoete en zoute drop is gemaakt met tarwebloem en is dus niet glutenvrij. 

Wat is coeliakie?
"Coeliakie is een auto-imuunziekte, een intolerantie, lees onverdraagzaamheid, voor gluten, de in alcohol oplosbare eiwitfractie van tarwe, haver, rogge, gerst, spelt en kamut.

Bij mensen met coeliakie veroorzaakt voedsel dat gluten bevat, beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Daardoor kan de darm zijn werk niet goed meer doen.

Een gezonde dunne darm heeft aan de binnenkant een groot aantal darmvlokken, die samen een enorm oppervlak voor voedselopname vormen. De darmvlokken van een coeliakiepatiënt kunnen geen gluten verdragen. Ze worden erdoor kapot gemaakt (vlokatrofie), waardoor een slechte opname van de bouwstoffen uit het voedsel kan ontstaan. Het lichaam heeft deze bouwstoffen nodig om normaal te kunnen functioneren en bij kinderen tevens om te groeien."


Bron Nederlandse Vereniging van Coeliakie   © 2022 Corn Candies BV | Designed by WebdesignKVA